Ό,τι ταιριάζει για κάθε χώρο

Οι προσαρμογείς dLAN® της devolo αποτελούν ενισχυτές σήματος Διαδικτύου, οι οποίοι διαβιβάζουν και μεταφέρουν σε κάθε χώρο το σήμα μέσω του ηλεκτρικού δικτύου. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε έναν προσαρμογέα σε ένα router και έναν άλλο στο σημείο όπου δεν έχετε σήμα Διαδικτύου. Το δίκτυο μπορεί συνολικά, ανάλογα και με το μέγεθος του σπιτιού, να επεκταθεί με τη χρήση έως και οκτώ προσαρμογέων.

Η μειωμένη εμβέλεια δεν αποτελεί πια πρόβλημα − με τους προσαρμογείς devolo dLAN® έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο από κάθε πρίζα - και μάλιστα είτε μέσω LAN είτε μέσω WiFi.

Ερωτήσεις και στοιχεία για εισαγωγή

  • Τι είναι το Powerline;
  • Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Powerline και ενός επαναλήπτη (repeater);
  • Χρειάζομαι μια σύνδεση LAN ή WiFi;
  • Είναι συμβατό το router μου;

Τι είναι το Powerline;

Με την τεχνολογία Powerline σάς δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιείτε το συνηθισμένο δίκτυο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για μεταφορά δεδομένων. Καθιστά δυνατή την υλοποίηση δικτύων οπουδήποτε υπάρχουν πρίζες, χωρίς να απαιτείται η κοπιαστική και συχνά ακριβή διαδικασία καλωδίωσης LAN. Εναλλακτικές ονομασίες για την τεχνολογία Powerline είναι τα PowerLAN, PLC (Powerline Communication) και dLAN (direct LAN). Οι προσαρμογείς Powerline διαθέτουν θύρες LAN και WiFi, καθιστώντας δυνατή την παροχή πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε όλες τις επιθυμητές τελικές συσκευές, όπως για παράδειγμα προσωπικοί υπολογιστές, ταμπλέτες, smartphone, κονσόλες παιχνιδιών ή Smart TV, σε όποια σημεία του σπιτιού σας επιθυμείτε.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Powerline και ενός επαναλήπτη (repeater);

Τα WiFi repeater ενδείκνυνται κυρίως για την επέκταση της εμβέλειας του σήματος WiFi σε έναν όροφο, όταν η διαβίβαση του σήματος παρεμποδίζεται από μερικά εμπόδια όπως τοίχοι. Ωστόσο οι επαναλήπτες δεν ενδείκνυνται καθόλου σαν λύση για τα προβλήματα σύνδεσης μέσω WiFi σε περισσότερους ορόφους, εκτός από τις σπάνιες περιπτώσεις όπου η αρχιτεκτονική του χώρου είναι πολύ ανοικτή. 

Η ιδανική λύση για βελτιωμένη λήψη σήματος WiFi, καθώς τα διαβιβαζόμενα δεδομένα μπορούν να μεταφέρονται περαιτέρω και σε μεγάλες αποστάσεις. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται μέσω κουμπιών κρυπτογράφησης στις συσκευές (pairing - "ζεύξη") ή μέσω του εργαλείου λογισμικού "Cockpit". Επίσης η κάλυψη WiFi μπορεί να επεκταθεί όσο επιθυμείτε προσθέτοντας και άλλους προσαρμογείς.      

Χρειάζομαι μια σύνδεση LAN ή WiFi;

Το WiFi διασφαλίζει τη δυνατότητα χρήσης συσκευών όπως smartphone, ταμπλετών και φορητών υπολογιστών στο σπίτι. Πολλές φορές οι συσκευές αυτές δεν διαθέτουν θύρες για καλωδιακή σύνδεση. Επίσης και όσον αφορά την περιήγηση στο Διαδίκτυο σε εξωτερικούς χώρους, όπως για παράδειγμα στο μπαλκόνι, στον κήπο ή σε κάποιον χώρο εκτός του σπιτιού για τα χόμπι σας, το WiFi αποτελεί την πρώτη επιλογή σας στις περισσότερες περιπτώσεις.

Σε όλες τις περιπτώσεις όπου η ταχύτητα και ο υψηλός όγκος δεδομένων παίζουν αποφασιστικό ρόλο, η σύνδεση μέσω LAN είναι η καλύτερη επιλογή. Αυτό ακριβώς ισχύει για παράδειγμα στο gaming με κονσόλες παιχνιδιών ή κατά τη ροή βίντεο ποιότητας HD σε Smart TV. Είναι επομένως πολύ θετικό το ότι υπάρχουν προσαρμογείς Powerline με θύρες WiFi και LAN, ώστε να μην απαιτείται να λάβετε μεγάλες αποφάσεις.

Είναι συμβατό το router μου;

Μια καλή είδηση: Η devolo σας προσφέρει διαρκή ασφάλεια όσον αφορά τη συμβατότητα. Υποστηρίζονται όλα τα τρέχοντα μοντέλα router της αγοράς.

Ακόμη και εάν διαθέτετε ήδη προϊόντα της devolo και θέλετε να επεκτείνετε το δίκτυό σας με πιο νέες συσκευές, έχετε τη δυνατότητα αυτή. Γιατί όλοι οι τύποι συσκευών των κλάσεων ταχύτητας 200, 500, 550, 650, 1000 και 1200 είναι πλήρως συμβατοί μεταξύ τους.

devolo Magic: Ζήστε σήμερα στον κόσμο του αύριο!

Streaming, Gaming, Home-Office, Virtual Reality. Online, στο Cloud, στο δίκτυο – από tablet, smartphone, φορητό υπολογιστή, Smart TV, κονσόλα ή άλλη συσκευή: Όλα είναι δυνατά, ακόμη και μελλοντικά. Μαγικά εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα, όπως ποτέ πριν. Ταχύτητα Highspeed έως 2400 Mbit/s για ψηφιακή ελευθερία.

 

Περισσότερα για το devolo Magic


Είναι εύκολο να επεκτείνετε το υπάρχον δίκτυο devolo Powerline

Αν έχετε ήδη στη διάθεσή σας τους Powerline προσαρμογείς μας, μπορείτε να επεκτείνετε το υπάρχον δίκτυο σας χωρίς ταλαιπωρία. Αυτό συμβαίνει επειδή οι προσαρμογείς επέκτασης devolo είναι διαθέσιμοι τόσο για τη σειρά προϊόντων Magic όσο και για τη σειρά dLAN, ενώ φυσικά έχετε και επιλογές μεταξύ θυρών LAN ή λειτουργίας WiFi.

 

Στο προϊόν


Η σωστή λύση για κάθε περίπτωση χρήσης

Streaming

χάρη στις λύσεις υψηλής ταχύτητας της devolo κάντε streaming ταινιών, σειρών και μουσικής χωρίς διακοπές.

Gaming

χάρη στις λύσεις της devolo η σύνδεσή σας παραμένει σταθερή και γρήγορη, ακόμη και σε απομονωμένους χώρους.

Home Office

Με τις λύσεις Powerline της devolo μπορείτε να μετατρέψετε κάθε χώρο σε ψηφιακό χώρο εργασίας.

Το ταξίδι στο σπίτι του μέλλοντος ξεκινά με την devolo

Οπουδήποτε δεν υπάρχει δομημένη καλωδιακή υποδομή, οι προσαρμογείς Powerline αποτελούν μια πολύ καλή και οικονομική εναλλακτική λύση δικτύωσης. Ιδιαίτερα σε κτίρια ή διαμερίσματα, όπου δεν υπήρξε πρόβλεψη καλωδίωσης δικτύου, ή σε περιπτώσεις όπου η προσθήκη καλωδίωσης αποτελεί μια ακριβή και κοπιαστική εργασία, οι προσαρμογείς Powerline δίνουν τη λύση παρέχοντας δικτύωση με υψηλές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων.

 

Και συγκριτικά με την τυπική δικτύωση μέσω WiFi υπάρχει το πλεονέκτημα ότι η μεταφορά δεδομένων δεν παρεμποδίζεται από τοίχους ή πατώματα με οπλισμένο σκυρόδεμα. Επίσης η ύπαρξη γειτονικών σημείων πρόσβασης WiFi δεν επηρεάζει αρνητικά τη λειτουργία του δικού σας WiFi, όπως συμβαίνει όταν χρησιμοποιούνται οι ίδιες περιοχές συχνοτήτων.

Προϊόντα

για ενίσχυση σήματος Διαδικτύου

Υποστήριξη

Λάβετε βοήθεια από το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της devolo για όλες ερωτήσεις σχετικά.

Περισσότερες πληροφορίες

Όλες οι λήψεις

Μείνετε ενήμεροι!

Προς τις λήψεις