"Εφαρμόζουμε συνεχώς μέτρα σε διαφορετικούς τομείς που μας επιτρέπουν να εξοικονομήσουμε πόρους και να βελτιστοποιήσουμε την κατανάλωση υλικών. Για εμάς, αυτό σημαίνει να σκεφτόμαστε και να ενεργούμε με συνέπεια, βιώσιμα σε καθημερινή βάση."  

 

Heiko Harbers, CEO

100% ανακυκλωμένη: η φιλική προς το περιβάλλον συσκευασία μας


Χρησιμοποιούμε νέες συσκευασίες για πολλά προϊόντα στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα και στις ψηφιακές αγορές. Ένα επιπλέον κουτί αποστολής δεν είναι πια απαραίτητο. Με αυτόν τον τρόπο μειώνουμε τα απόβλητα συσκευασίας.

 

Η νέα συσκευασία είναι κατασκευασμένη από 100% ανακυκλωμένο χαρτί και μπορεί να ανακυκλωθεί 100%. Επίσης, έχουμε μειώσει σημαντικά τη χρήση υλικών σε όλες τις συσκευασίες προϊόντων.

Η έδρα μας: χρυσή πιστοποίηση DGNB


Τα κεντρικά γραφεία της devolo στο Άαχεν, που χτίστηκαν το 2017, έλαβαν τη χρυσή πιστοποίηση DGNB. Το σύστημα πιστοποίησης του Γερμανικού Συμβουλίου Αειφόρων Κτιρίων (DGNB) καθιστά τη βιώσιμη δόμηση πρακτικά εφαρμόσιμη, μετρήσιμη και συγκρίσιμη. Αξιολογεί τη γενική απόδοση ενός κτιρίου με βάση συνολικά 37 κριτήρια από έξι τομείς. Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του DGNB

Αξιοποιώντας τη δύναμη του ήλιου: το φωτοβολταϊκό μας σύστημα


Στην οροφή των κεντρικών μας γραφείων στο Άαχεν λειτουργούμε ένα φωτοβολταϊκό σύστημα ισχύος 60 KW. Σε περιόδους αιχμής το καλοκαίρι, καλύπτει έως και το 50% των αναγκών μας - την υπόλοιπη ενέργεια που χρειαζόμαστε την αγοράζουμε ως πράσινη ηλεκτρική ενέργεια. Μέσω του φωτοβολταϊκού μας συστήματος, έχουμε εξοικονομήσει μέχρι στιγμής πάνω από 175 τόνους CO2 (από τον Σεπτέμβριο του 2021).

Οι συνεργάτες μας: σκεφτόμαστε μαζί το μέλλον


Μαζί με τον συνεργάτη μας Proximus, βελτιστοποιήσαμε τη συσκευασία μας: Οι οδηγίες εγκατάστασης είναι πλέον τυπωμένες απευθείας στο εσωτερικό της συσκευασίας και το χαρτοκιβώτιο έχει μειωθεί σε μέγεθος. Με αυτόν τον τρόπο κερδίζουμε 33% χώρο στην παλέτα μεταφοράς και μπορούμε να συσκευάσουμε σχεδόν διπλάσιο αριθμό προσαρμογέων στα χαρτοκιβώτια μεταφοράς, ανάλογα με το προϊόν. Αυτό μειώνει το κόστος μεταφοράς και συμβάλλει στην εξοικονόμηση εκπομπών CO2.