Η devolo φανερώνει στον κόσμο τις πολυδιάστατες δυνατότητες του ψηφιακού κόσμου: με δικτύωση υψηλής ισχύος για το έξυπνο σπίτι, όπως και ασφαλή επικοινωνία δεδομένων σε επαγγελματικό πλαίσιο. Άλλωστε η devolo πρωτοπορεί στον τομέα της ψηφιοποίησης ήδη από την ίδρυση της επιχείρησης το 2002.

Το ελιξήριο των δεδομένων

 

Η ψηφιοποίηση είναι μία από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες λέξεις της εποχής μας. Και το ελιξήριό της είναι τα δεδομένα. Ταξιδεύουν σαν μονάδες και μηδενικά μέσα από καλώδια, και διασχίζοντας τον αέρα αναζητούν τον προορισμό τους από τον αποστολέα στον παραλήπτη. Ήδη από το 2002, η μεγαλύτερη φιλοδοξία της devolo ήταν να διευκολύνει αυτή τη διαδρομή όσο το δυνατόν περισσότερο.

 

Powerline: Η οικιακή δικτύωση έρχεται στην καταναλωτική αγορά από την devolo

 

Η ομάδα των ιδρυτών υπό τον Heiko Harbers αναγνώρισε από νωρίς τη δυναμική της τεχνολογίας για την οικιακή δικτύωση: Tο Powerline χρησιμοποιεί το υπάρχον καλώδιο ρεύματος για να μεταδώσει το σήμα του Internet – όπως ακριβώς ένα μακρύ καλώδιο δεδομένων. Το Powerline αντιμετωπίζει έτσι το πρόβλημα των καθαρά WiFi λύσεων, στις οποίες το σήμα επιβραδύνεται από ταβάνια και τοίχους.

Η ισχύς αυξάνεται, το ίδιο και η επιτυχία στην αγορά

 

Μετά το επιτυχές λανσάρισμά τους στην αγορά, το 2005 είχε πουληθεί ήδη το πρώτο εκατομμύριο των πρακτικών πριζών-προσαρμογέων, ενώ στο μεταξύ πολλά εκατομμύρια νοικοκυριά σε όλη την Ευρώπη χρησιμοποιούσαν τις λύσεις της devolo για να διανείμουν το σήμα του Internet με πολύ υψηλή ταχύτητα σε όλο το σπίτι ή το διαμέρισμά τους μέσω του δικτύου του ρεύματος.

 

Με την πάροδο των χρόνων οι συσκευές αποκτούσαν ακόμη μεγαλύτερη ισχύ: Η ταχύτητα μετάδοσης, από τα πενιχρά 14 Kbps στην αρχή, έφτασε στα 2,4 Gbps και τα απλά ζεύγη προσαρμογέων έγιναν Multiroom Kit, τα οποία χάρη στις πιο σύγχρονες λειτουργίες WiFi Mesh επεκτείνουν το δίκτυο γενικής χρήσης σε όλο το σπίτι. Οι τρέχουσες ναυαρχίδες της γκάμας προϊόντων που προσφέρει η devolo βασίζονται στην ισχυρότερη γενιά Powerline της εποχής, η οποία αποτελεί τον σταθερό κεντρικό τους άξονα.

Το ισχυρό οικιακό δίκτυο διαμορφώνει έναν νέο τρόπο ζωής από τις τάσεις

Στις ημέρες μας, ένα πανίσχυρο δίκτυο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τις ουσιαστικές αλλαγές που εμφανίζονται στη ζωή μας λόγω των γενικών τάσεων. Με αυτό, το δωμάτιο εργασίας μετατρέπεται σε γραφείο διευθυντή κατά τις τηλεδιασκέψεις, το παιδικό δωμάτιο μετατρέπεται σε ψηφιακή τάξη κατά το e-learning και τη διαδικτυακή έρευνα, η αίθουσα ψυχαγωγίας μετατρέπεται σε εργοστάσιο ταλέντων μέσω των tutorials και η σοφίτα μετατρέπεται σε κέντρο ευεξίας κατά τη διάρκεια online μαθημάτων, εν συντομία: Με το τέλειο οικιακό δίκτυο τα "work@home", "study@home" και "socialise@home" γίνονται αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας – powered by devolo.

Συνεργάτης διεθνών παρόχων τηλεπικοινωνιών

Παρόλα αυτά, η devolo δεν είναι μόνο βασικός προμηθευτής προϊόντων οικιακής δικτύωσης που αγοράζουν τελικοί πελάτες στο εμπόριο ή το διαδίκτυο. Εδώ και πολλά χρόνια, η επιχείρηση υποστηρίζει παρόχους τηλεπικοινωνιών, αναπτύσσοντας και παράγοντας για λογαριασμό τους προσαρμοσμένες λύσεις, όπως υλικολογισμικό, συσκευασίες και υπηρεσίες logistics. Σχεδόν κανένας παράγοντας της αγοράς δεν έχει πιο στενές, πιο μακροχρόνιες συνεργασίες με ISP σε ολόκληρη την Ευρώπη και πέρα από αυτήν.

Eingangsbereich devolo

Έρευνα και ανάπτυξη: Θέτουμε θεμέλια για τις επόμενες γενιές της τεχνολογίας

Η πολύπλευρη δραστηριότητα της devolo βασίζεται, μεταξύ άλλων, και σε μια δυνατή ομάδα έρευνας και ανάπτυξης. Το ποσοστό των συνεργατών μας στον τομέα Ε&Α είναι 25%, συγκριτικά υψηλό, κι αυτό είναι συνειδητή απόφαση. Γιατί το μότο "Engineered in Germany" είναι για την devolo ένα σημαντικό στοιχείο, που μας ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό και εκφράζει τον μόχθο μας για κορυφαία ποιότητα. Από την άλλη πλευρά, μας επιτρέπει να παρέχουμε μια ασυνήθιστα μεγάλης διάρκειας εγγύηση τριών ετών για τα προϊόντα μας.

Με το βλέμμα στο ψηφιακό μέλλον

Χάρη στη δυναμική της στον τομέα της ανάπτυξης, η devolo μπορεί να συμμετέχει σε έργα έρευνας και χρηματοδότησης, τα οποία δημιουργούν ορόσημα για τις νέες γενιές τεχνολογίας. Το πρότυπο IEEE, το έργο E-Mobility της ΕΕ: Οι ειδικοί της devolo έχουν εργαστεί σε πάνω από 20 διεθνή έργα, επιτροπές και οργανισμούς τυποποίησης τα προηγούμενα χρόνια.

 

H devolo μπορεί να ξεκίνησε από μια ομάδα 25 ατόμων στο Άαχεν, αλλά σήμερα διαθέτει παρουσία διεθνώς, με περίπου 300 συνεργάτες. Η εταιρεία, η οποία διοικείται από τους ιδιοκτήτες της και χαρακτηρίζεται από ισχυρό πνεύμα ομαδικότητας, έχει καθιερωθεί μεταξύ του ανταγωνισμού και έχει το βλέμμα της σταθερά στραμμένο στο ψηφιακό μέλλον. Επειδή η εποχή της ψηφιοποίησης είναι ήδη εδώ…

Ιστορικό επιχείρησης

 • 2002

  Ιδρύεται η devolo

 • 2003

  Λανσάρισμα των προϊόντων Powerline 1.0

 • 2004

  Δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού μηχανισμού πωλήσεων

 • 2005

  Ο πρώτος σε όλο τον κόσμο προσαρμογέας MicroLink dLAN® Highspeed με 85 Mbit/s

 • Έχουν διατεθεί 1 εκατομμύριο προσαρμογείς

 • 2007

  Κρυπτογράφηση δεδομένων με το πάτημα ενός κουμπιού: devolo dLAN® 200 AVeasy

 • 2008

  dLAN® 200 AVplus - η πρώτη συσκευή με ενσωματωμένη πρίζα και αντιπαρασιτικό φίλτρο δικτύου

 • 2009

  H devolo κατέχει ηγετική θέση στην αγορά

 • 2010

  Λανσάρισμα dLAN® TV Sat 1300-HD

 • 2011

  Λανσάρισμα σειράς προϊόντων dLAN® 500 AV

 • 2012

  Η devolo γιορτάζει τα 10 χρόνια λειτουργίας της

 • 2013

  Λανσάρισμα του dLAN® 500 WiFi - Το τέλος όλων των προβλημάτων του WLAN

 • 2014

  Η devolo φέρνει τον πρώτο προσαρμογέα dLAN® με 1200 Mbps στην αγορά

 • 2015

  Η devolo εισέρχεται στην αγορά Smart Home και κυκλοφορεί τις νέες ομάδες προϊόντων "devolo Home Control"

 • 2016

  Λανσάρισμα του devolo GigaGate, ενός WiFi Bridge για τη γωνία των πολυμέσων του χώρου σας

 • 2017

  Η devolo γιορτάζει τα 15 χρόνια ύπαρξής της

 • Μεταφορά εταιρικής έδρας στα νέα κεντρικά μας γραφεία στο Aachen

 • 2018

  Λανσάρισμα του devolo Magic

 • 2022

  Nέα devolo WiFi 6 Mesh-Repeater