Η devolo φανερώνει στον κόσμο τις πολυδιάστατες δυνατότητες του ψηφιακού κόσμου: με οικιακή δικτύωση υψηλής ισχύος, μια γκάμα προϊόντων Smart Home τα οποία χρησιμοποιούνται διαισθητικά, και λύσεις για το έξυπνο δίκτυο ρεύματος του μέλλοντος. Άλλωστε η devolo πρωτοπορεί στον τομέα της ψηφιοποίησης ήδη από την ίδρυση της επιχείρησης το 2002.

Το ελιξήριο των δεδομένων

Η ψηφιοποίηση είναι μία από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες λέξεις της εποχής μας. Και το ελιξήριό της είναι τα δεδομένα. Ταξιδεύουν σαν μονάδες και μηδενικά μέσα από καλώδια, και διασχίζοντας τον αέρα αναζητούν τον προορισμό τους από τον αποστολέα στον παραλήπτη. Ήδη από το 2002, η μεγαλύτερη φιλοδοξία της devolo ήταν να διευκολύνει αυτή τη διαδρομή όσο το δυνατόν περισσότερο και το Powerline Communication (PLC) ήταν το μέσο για να τα καταφέρει.

Powerline: Η οικιακή δικτύωση έρχεται στην καταναλωτική αγορά από την devolo

Η ομάδα των ιδρυτών υπό τον Heiko Harbers αναγνώρισε από νωρίς τη δυναμική της τεχνολογίας για την οικιακή δικτύωση: Tο Powerline χρησιμοποιεί το υπάρχον καλώδιο ρεύματος για να μεταδώσει το σήμα του Internet – όπως ακριβώς ένα μακρύ καλώδιο δεδομένων. Το Powerline αντιμετωπίζει έτσι το πρόβλημα των καθαρά WiFi λύσεων, στις οποίες το σήμα επιβραδύνεται από ταβάνια και τοίχους.

 

Η ισχύς αυξάνεται, το ίδιο και η επιτυχία στην αγορά

 

Μετά το επιτυχές λανσάρισμά τους στην αγορά, το 2005 είχε πουληθεί ήδη το πρώτο εκατομμύριο των πρακτικών πριζών-προσαρμογέων, ενώ στο μεταξύ πολλά εκατομμύρια νοικοκυριά σε όλη την Ευρώπη χρησιμοποιούσαν τις λύσεις της devolo για να διανείμουν το σήμα του Internet με πολύ υψηλή ταχύτητα σε όλο το σπίτι ή το διαμέρισμά τους μέσω του δικτύου του ρεύματος.

Με την πάροδο των χρόνων οι συσκευές αποκτούσαν ακόμη μεγαλύτερη ισχύ: Η ταχύτητα μετάδοσης, από τα πενιχρά 14 Kbps στην αρχή, έφτασε στα 2,4 Gbps και τα απλά ζεύγη προσαρμογέων έγιναν Multiroom Kit, τα οποία χάρη στις πιο σύγχρονες λειτουργίες WiFi Mesh επεκτείνουν το δίκτυο γενικής χρήσης σε όλο το σπίτι. Οι τρέχουσες ναυαρχίδες της γκάμας προϊόντων που προσφέρει η devolo βασίζονται στην ισχυρότερη γενιά Powerline της εποχής, η οποία αποτελεί τον σταθερό κεντρικό τους άξονα.

Ένας πρωτοπόρος που συνεχίζει να εξελίσσεται

Η devolo είναι σήμερα ένας από τους σημαντικότερους παρόχους προϊόντων οικιακής δικτύωσης. Αλλά δεν απευθύνεται μόνο σε τελικούς πελάτες: Εδώ και πολλά χρόνια, η επιχείρηση υποστηρίζει παρόχους τηλεπικοινωνιών, αναπτύσσοντας και παράγοντας για λογαριασμό τους προσαρμοσμένες λύσεις, όπως υλικολογισμικό, συσκευασίες και υπηρεσίες logistics. Σχεδόν κανένας παράγοντας της αγοράς δεν έχει πιο στενές, πιο μακροχρόνιες συνεργασίες με ISP σε ολόκληρη την Ευρώπη και πέρα από αυτήν.

Από την οικιακή δικτύωση στο Smart Home και το Smart Grid

Η ψηφιοποίηση έχει πολλές εκφάνσεις. Ακόμη και μέσα στο σπίτι μας, το οποίο δεν είναι πλέον απλώς διασυνδεδεμένο, είναι "έξυπνο". Προκειμένου να κάνει τη μετάβαση στον κόσμο του Smart Home πιο εύκολη για τους χρήστες, η devolo ανέπτυξε τη σειρά προϊόντων Home Control, τα μέρη της οποίας συνδυάζονται άψογα μεταξύ τους και μπορούν να ελέγχονται μέσω App ή υπολογιστή. Διαισθητικός χειρισμός, προσαρμοσμένοι κανόνες: Γρήγορα δημιουργείτε μία απολύτως εξατομικευμένη λύση, μέσω της οποίας εξοικονομείτε ενέργεια ενώ αυξάνετε την άνεση και την ασφάλειά σας.

 

Η ψηφιοποίηση αφορά όλους τους τομείς της ζωής μας

 

Όπως το σπίτι γίνεται Smart Home, το δίκτυο του ρεύματος γίνεται Smart Grid, το εργοστάσιο Smart Factory και η πόλη Smart City. Σε αυτές τις ονομασίες η λέξη "Smart" δεν χρησιμοποιείται για λόγους εντυπωσιασμού, αλλά περιγράφει τη βαθιά μεταβολή η οποία προκαλείται στα επιχειρηματικά μοντέλα και τις υποδομές εξαιτίας της ψηφιοποίησης.

Η devolo συμβάλλει ενεργά σε αυτήν παρέχοντας την πολυετή της τεχνογνωσία σε διαφόρους τομείς. Π.χ. στο Smart Grid: Για το νέο, αποκεντρωμένα δομημένο δίκτυο η devolo αναπτύσσει σημαντικά εξαρτήματα για εξαιρετικά ασφαλή επικοινωνία δεδομένων και παρέχει έξυπνες λύσεις για την καταγραφή και την ένδειξη της κατανάλωσης. Ένα άλλο παράδειγμα είναι τα βιομηχανικά έργα: Βιομηχανικοί εταίροι μας, οι οποίοι δραστηριοποιούνται διεθνώς, βασίζονται στη μοναδική τεχνογνωσία της devolo, για να αξιοποιήσουν τις πολυάριθμες δυνατότητες χρήσης της μετάδοσης δεδομένων μέσω υπαρχόντων καλωδίων.
 

Έρευνα και ανάπτυξη: Θέτουμε θεμέλια για τις επόμενες γενιές της τεχνολογίας

Η πολύπλευρη δραστηριότητα της devolo βασίζεται, μεταξύ άλλων, και σε μια δυνατή ομάδα έρευνας και ανάπτυξης. Το ποσοστό των συνεργατών μας στον τομέα Ε&Α είναι 45%, συγκριτικά υψηλό, κι αυτό είναι συνειδητή απόφαση. Γιατί το μότο "Engineered in Germany" είναι για την devolo ένα σημαντικό στοιχείο, που μας ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό και εκφράζει τον μόχθο μας για κορυφαία ποιότητα. Από την άλλη πλευρά, μας επιτρέπει να παρέχουμε μια ασυνήθιστα μεγάλης διάρκειας εγγύηση τριών ετών για τα προϊόντα μας.

Χάρη στη δυναμική της στον τομέα της ανάπτυξης, η devolo μπορεί να συμμετέχει σε έργα έρευνας και χρηματοδότησης, τα οποία δημιουργούν ορόσημα για τις νέες γενιές τεχνολογίας. Το πρότυπο IEEE, το έργο E-Mobility της ΕΕ: Οι ειδικοί της devolo έχουν εργαστεί σε πάνω από 20 διεθνή έργα, επιτροπές και οργανισμούς τυποποίησης τα προηγούμενα χρόνια.

 

Με το βλέμμα στο ψηφιακό μέλλον

 

H devolo μπορεί να ξεκίνησε από μια ομάδα 25 ατόμων στο Άαχεν, αλλά σήμερα διαθέτει παρουσία διεθνώς, με περίπου 300 συνεργάτες. Η εταιρεία, η οποία διοικείται από τους ιδιοκτήτες της και χαρακτηρίζεται από ισχυρό πνεύμα ομαδικότητας, έχει καθιερωθεί μεταξύ του ανταγωνισμού και έχει το βλέμμα της σταθερά στραμμένο στο ψηφιακό μέλλον. Επειδή η εποχή της ψηφιοποίησης είναι ήδη εδώ…

Επισκόπηση της επιχείρησης:

Πρωτοπόρος του Powerline

με περισσότερους από 300 υπαλλήλους.

Ηγετική θέση

στην αγορά PLC, με περισσότερες από 40 εκ. πωλήσεις προϊόντων.

Ικανή ομάδα

Μία από τις μεγαλύτερες ομάδες δημιουργών στον κόσμο σε αυτόν τον κλάδο.

Έξυπνο

Παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού και πολυεπίπεδοι έλεγχοι ποιότητας.

Ιστορικό επιχείρησης

 • 2002

  Ιδρύεται η devolo AG

 • 2003

  Λανσάρισμα των προϊόντων Powerline 1.0

 • 2004

  Δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού μηχανισμού πωλήσεων

 • 2005

  Ο πρώτος σε όλο τον κόσμο προσαρμογέας MicroLink dLAN® Highspeed με 85 Mbit/s

 • Έχουν διατεθεί 1 εκατομμύριο προσαρμογείς

 • 2007

  Κρυπτογράφηση δεδομένων με το πάτημα ενός κουμπιού: devolo dLAN® 200 AVeasy

 • 2008

  dLAN® 200 AVplus - η πρώτη συσκευή με ενσωματωμένη πρίζα και αντιπαρασιτικό φίλτρο δικτύου

 • 2009

  H devolo κατέχει ηγετική θέση στην αγορά

 • 2010

  Λανσάρισμα dLAN® TV Sat 1300-HD

 • 2011

  Λανσάρισμα σειράς προϊόντων dLAN® 500 AV

 • 2012

  Η devolo γιορτάζει τα 10 χρόνια λειτουργίας της

 • 2013

  Λανσάρισμα του dLAN® 500 WiFi - Το τέλος όλων των προβλημάτων του WLAN

 • 2014

  Η devolo φέρνει τον πρώτο προσαρμογέα dLAN® με 1200 Mbps στην αγορά

 • 2015

  Η devolo εισέρχεται στην αγορά Smart Home και κυκλοφορεί τις νέες ομάδες προϊόντων "devolo Home Control"

 • 2016

  Λανσάρισμα του devolo GigaGate, ενός WiFi Bridge για τη γωνία των πολυμέσων του χώρου σας

 • 2017

  Η devolo γιορτάζει τα 15 χρόνια ύπαρξής της

 • Μεταφορά εταιρικής έδρας στα νέα κεντρικά μας γραφεία στο Aachen

 • 2018

  Λανσάρισμα του devolo Magic