Δελτία τύπου

επαγγελματικούς πελάτες / 28.02.2013

Υψηλής ταχύτητας Internet για smartphones, tablets και laptops σε επιχειρηματικά περιβάλλοντα με devolo dLAN® PROFESSIONAL

devolo

Η devolo, ειδική στις λύσεις Powerline, συνδυάζει με το dLAN® pro 500 Wireless+ έναν ειδικό επαγγελματικό προσαρμογέα dLAN® με ένα ασύρματο σημείο πρόσβασης. Η συμπαγής συσκευή που προσαρμόζεται στην πρίζα διαθέτει ενσωματωμένη μονάδα WLAN σύμφωνα με το ασύρματο πρότυπο Ν, την τεχνολογία κεραίας MIMO και τρεις συμβατικές θύρες δικτύου. Οι φορητές συσκευές, όπως τα smartphones, τα tablets, καθώς και τα notebooks, συνδέονται εύκολα στο Internet και στο Intranet μιας επιχείρησης. Η τεχνολογία dLAN® powerline επιτρέπει μια πολύ ευέλικτη τοποθέτηση, αφού το ασύρματο σημείο πρόσβασης σε μία εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις φορητές συσκευές, ακριβώς εκεί όπου γίνεται η χρήση τους, παρέχοντας εξασφαλισμένη και εξαιρετικής ποιότητας σύνδεση.

Άαχεν, 28 Φεβρουαρίου 2013 - H devolo AG, πρωτοπόρος στην παροχή προϊόντων τεχνολογίας δικτύωσης dLAN®, επεκτείνει περεταίρω το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων dLAN® PROFESSIONAL με έναν all-round προσαρμογέα με ενσωματωμένο WLAN. To τελευταίας γενιάς dLAN® Powerline chip παρέχει μεταφορά δεδομένων με ταχύτητα έως και 500 Mbps και στο WLAN, με το πρότυπο IEEE 802.11n και τεχνολογία κεραίας MIMO μέχρι 300 Mbps (προσαρμοζόμενο στα 2.4 ή 5 GHz). Το dLAN® pro 500 Wireless+ διαθέτει τρεις θύρες Ethernet για άμεση σύνδεση συμβατών συσκευών σε εταιρικά δίκτυα μεταξύ υπολογιστών, εκτυπωτών και άλλων δικτυακών συσκευών ενσύρματα ή ασύρματα. Η ενσωματωμένη πρίζα εξασφαλίζει ότι δεν χάνεται καμία πρίζα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Επιπρόσθετα, ένα φίλτρο βελτιστοποιεί τη μεταφορά δεδομένων μέσω γραμμών ηλεκτρικού ρεύματος.

Αναπτύχθηκε για επαγγελματική χρήση - δοκιμασμένο και αξιόπιστο σε πολλούς τομείς

Η devolo έχει αναπτύξει τους προσαρμογείς dLAN® PROFESSIONAL για επιχειρηματικό περιβάλλον μέσω Powerline (ηλεκτρική πρίζα). Ένα υπάρχον δίκτυο μπορεί να επεκταθεί ή και να δημιουργηθεί νέο με χαμηλό κόστος, αξιοποιώντας την ευέλικτη σύνδεση που παρέχεται από την υφιστάμενη καλωδίωση ενός κτιρίου. Πέρα όμως από τις δεδομένες τιμές μετάδοσης των δεδομένων, το dLAN® PROFESSIONAL προσφέρει ασφάλεια και σταθερότητα. Η κρυπτογράφηση 128-bit AES διασφαλίζει όλα τα δεδομένα από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, ενώ για την καλύτερη ασφάλεια του ασύρματου δικτύου, φροντίζει η κρυπτογράφηση WPA2 και WPA2 Enterprise. Το χαρακτηριστικό απόδοσης Quality of Service (QoS), εγγυάται την αυτόματη ιεράρχηση των δεδομένων για αδιάλειπτη χρήση των υπηρεσιών πραγματικού χρόνου.

Διαχωρισμός για ομάδες χρηστών και λεπτομερή έλεγχο πρόσβασης

Με Multi SSID και VLAN, είναι δυνατόν να διαμορφώνονται διαφορετικές ομάδες χρηστών, καθώς και να πραγματοποιείται λεπτομερής έλεγχος πρόσβασης. Αυτό καθιστά δυνατή, για παράδειγμα, τη δημιουργία ενός ξεχωριστού δημόσιου ασύρματου δικτύου για τους επισκέπτες που δεν θα επιτρέπει την πρόσβαση στο Intranet της εταιρείας. Επιπλέον, μπορούν να ανατίθενται επιμέρους πόροι του δικτύου σε διαφορετικές ομάδες χρηστών.

Πλήρης απομακρυσμένη διαχείριση με το λογισμικό AVpro Manager

H devolo παρέχει με το AVpro manager, ένα λογισμικό που υποστηρίζει και παρέχει στις επιχειρήσεις την παρακολούθηση και τον έλεγχο στα δίκτυα, μέσω των γραμμών ηλεκτρικής ισχύος καθώς και των προσαρμογέων dLAN® PROFESSIONAL. Το υψηλής απόδοσης εργαλείο απομακρυσμένης διαχείρισης AVpro manager παρέχει στο διαχειριστή τη δυνατότητα διαμόρφωσης και παρακολούθηση του δικτύου Powerline. Με αυτόν τον τρόπο, ελέγχονται αποτελεσματικά οι εγκαταστάσεις dLAN® PROFESSIONAL, ενώ μπορούν να προσαρμοστούν κατάλληλα και στο σενάριο χρήσης. Έτσι για παράδειγμα μπορούν να απενεργοποιηθούν οι λειτουργίες του προσαρμογέα όπως το PowerSave, το κουμπί κρυπτογράφησης και το LED κατάστασης λειτουργίας. Επίσης, αναβαθμίσεις του firmware μπορούν να εφαρμοστούν εύκολα σε όλους τους προσαρμογείς του δικτύου.

Όσοι ενδιαφέρονται να δουν από κοντά το νέο dLAN® pro 500 Wireless+, μπορούν να επισκεφθούν την devolo στην επερχόμενη CeBIT 2013, το Μάρτιο στο Ανόβερο της Γερμανίας, (Planet Reseller Hall 15, Stand H51). Για προσωπικές συναντήσεις με εκπροσώπους της devolo, επικοινωνήστε με τον κο Christoph Müllers (christoph.muellers@prmuellers.de).