Δελτία τύπου

ιδιώτες πελάτες / 18.06.2013

Το λογισμικό dLAN® LiveCam της devolo διατίθεται τώρα με δωρεάν αναβάθμιση λειτουργιών σε Windows και Linux

devolo
Το λογισμικό dLAN® LiveCam της devolo περνά στην πρώτη αναβάθμισή του με νέες λειτουργίες, ενώ διατίθεται δωρεάν προς download και για χρήστες Windows και Ubuntu-Linux (σε περιβάλλον «Wine») που θέλουν να χρησιμοποιούν ζωντανό σήμα βίντεο σε laptops και PCs. Η αναβάθμιση αυτή έρχεται ως απάντηση, στην απαίτηση πολυάριθμων πελατών, για παρακολούθηση όχι μόνο μέσω tablet ή smartphone, αλλά και από τους υπολογιστές τους.

Εύκολη εγκατάσταση και λειτουργία και στο PC

Για τους προγραμματιστές λογισμικού της devolo, καθ’ όλη τη διάρκεια ανάπτυξης της έκδοσης της εφαρμογής για περιβάλλον Windows, πρωταρχικός στόχος ήταν να υπάρχει ένα απλό και διαισθητικό περιβάλλον εγκατάστασης και λειτουργίας. Η εγκατάσταση του λογισμικού πραγματοποιείται σε λιγότερο από ένα λεπτό, ενώ και το hardware εγκαθίσταται ακόμη ταχύτερα, αφού αρκεί η τοποθέτηση της κάμερας στο σημείο εφαρμογής, η σύνδεσή της στο ρεύμα, η σύνδεση του προσαρμογέα Powerline στο router και τέλος η σύνδεσή του σε οποιαδήποτε πρίζα. Το μόνο που χρειάζεται στη συνέχεια, είναι να μπουν από το χρήστη τα στοιχεία πρόσβασης που υπάρχουν στην LiveCam και η σύνδεση είναι έτοιμη για λειτουργία με παγκόσμια λήψη.

Εξυπηρετικός χειρισμός μέσω dLAN® LiveCam

Ο χρήστης της έκδοσης Windows-/Linux, έχει στη διάθεσή του όλες τις λειτουργίες που είναι ήδη γνωστές και από το devolo App για smartphones και tablets. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η ζωντανή πρόσβαση στην τρέχουσα εικόνα βίντεο από την κάμερα, καθώς και άλλα, όπως για παράδειγμα η επιλογή της ανάλυσης του βίντεο, η χειροκίνητη ή αυτόματη ενεργοποίηση των υπέρυθρων LED για βέλτιστη μεταφορά της εικόνας κατά τη διάρκεια της νύχτας, η ρύθμιση αντίθεσης κ.α.. Το dLAN® LiveCam μπορεί επίσης να χρησιμοποιείται παράλληλα με το App, για παράδειγμα, στις διακοπές χρησιμοποιώντας ένα smartphone ή ένα tablet.

dLAN® LiveCam με συνεχείς αναβαθμίσεις λειτουργιών

«Χαίρομαι που με αυτή την πρώτη αναβάθμιση, ικανοποιούμε τις επιθυμίες των πελατών μας και πλέον διαθέτουμε το dLAN® LiveCam τόσο για Windows όσο και για Linux », δηλώνει χαρακτηριστικά ο κος Heiko Harbers, Διευθύνων Σύμβουλος της devolo AG. «Έτσι προσφέρουμε από τη μία στους πελάτες που έχουν ήδη αγοράσει την κάμερα, μία δωρεάν αναβάθμιση των λειτουργιών του λογισμικού, και από την άλλη, ελπίζουμε επίσης να εμπνεύσουν ένα νέο αγοραστικό κοινό για την LiveCam. Η devolo θα επεκτείνει περαιτέρω και σε σταθερή βάση τους επόμενους μήνες, τις λειτουργίες της LiveCam, όπως για παράδειγμα την υποστήριξη για υπολογιστές Mac OS X μέσα στο φετινό καλοκαίρι».

Η έκδοση για Windows λειτουργεί και σε Ubuntu Linux - περιβάλλον «Wine»

Η τρέχουσα έκδοση του λογισμικού για PC της dLAN® LiveCam είναι συμβατή με τα λειτουργικά συστήματα Windows 7 και Windows 8, καθώς και με τις τρέχουσες εκδόσεις του Ubuntu Linux, αφού λειτουργεί απρόσκοπτα σε περιβάλλον «Wine» (προσομοίωση Windows). Το λογισμικό είναι άμεσα διαθέσιμο προς δωρεάν download στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.devolo.de σε δύο διαφορετικές εκδόσεις. Η πρώτη έκδοση έχει σχεδιαστεί για επιτραπέζιους υπολογιστές και laptop και εγκαθίσταται απλά με ένα κλικ. Η δεύτερη έκδοση ενδείκνυται για την εγκατάσταση σε σταθμούς εργασίας, διότι δεν χρειάζεται δικαιώματα διαχειριστή. Πρόκειται για ένα αρχείο ZIP που περιέχει όλα τα αναγκαία στοιχεία για την εκτέλεση της εφαρμογής σε τοπικό επίπεδο.

Για τους νέους πελάτες dLAN® LiveCam διατίθεται το dLAN® LiveCam Starter Kit αποτελούμενο από μία κάμερα και έναν προσαρμογέα για σύνδεση στο Internet, στην τιμή των €129,90 (προτεινόμενη λιανική). Όσοι διαθέτουν ήδη ένα δίκτυο dLAN® powerline, μπορούν να προμηθευτούν μεμονωμένα την κάμερα στην τιμή των 99,90 ευρώ (προτεινόμενη λιανική).

Το παρόν δελτίο τύπου, καθώς και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την devolo και τα προϊόντα της θα βρείτε στη σελίδα της εταιρείας στο www.devolo.gr, ενώ βίντεο που αφορά στο dLAN® διατίθεται στο YouTube στη διεύθυνση www.youtube.com/devolo

Σχετικά με την devolo AG

Η devolo AG, είναι μία από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρείες που δραστηριοποιείται στον τομέα των λύσεων powerline. Ο πυρήνας των προϊόντων της εταιρείας, στηρίζεται στην τεχνολογία dLAN®, που εκμεταλλεύεται την υφιστάμενη καλωδίωση, όπως είναι αυτή της ηλεκτρικής ενέργειας για τη δημιουργία ευέλικτων δικτύων μεταφοράς δεδομένων. Οι λύσεις Powerline, χρησιμοποιούνται τόσο σε οικιακούς όσο και σε χώρους επιχειρήσεων. Η devolo επενδύει τους πόρους της στην έρευνα και ανάπτυξη, καθώς και στη βελτίωση της τεχνολογίας dLAN® μέσα από δικές της πατενταρισμένες λύσεις. Από το 2009, κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως, μεταξύ των κορυφαίων επιχειρήσεων, στην αγορά των λύσεων Powerline. Επιπλέον κατέχει πολλές διακρίσεις και βραβεία από δοκιμές στις οποίες έχουν λάβει μέρος τα δεκαοκτώ και πλέον εκατομμύρια προϊόντα που έχει διαθέσει ήδη με επιτυχία στην αγορά μέχρι σήμερα. Με συνεχείς δράσεις, η devolo στέκεται με υπευθυνότητα δίπλα στους πελάτες, στους συνεργάτες και στο περιβάλλον.