Δελτία τύπου

Επιχείρηση / 27.03.2019

devolo: 40 εκατομμύρια προσαρμογείς powerline

devolo: 40 εκατομμύρια προσαρμογείς powerline

Νέο ορόσημο για την devolo: Ο γερμανική εταιρεία, ηγέτιδα στον τομέα του home networking, ανακοίνωσε ότι κατασκεύασε και ολοκλήρωσε την αποστολή 40 εκατομμυρίων powerline adapters, δημιουργώντας ένα νέο ρεκόρ. Οι προσαρμογείς powerline, μεταδίδουν το σήμα Internet μέσω της υπάρχουσας καλωδίωσης, μετατρέποντας οποιαδήποτε πρίζα του σπιτιού σε σημείο πρόσβασης Internet.

 «Στο υπόγειο, στην κουζίνα ή στο παιδικό δωμάτιο, οι άνθρωποι θέλουν να χρησιμοποιούν ισχυρές συνδέσεις WiFiκαι υψηλής ταχύτητας Internet, παντού», λέει ο Heiko Harbers, Διευθύνων Σύμβουλος της devolo AG. «Με τις λύσεις μας για το “Internet από την πρίζα” επωφελούμαστε από αυτή τη συνεχιζόμενη τάση προς ένα ολοκληρωμένο homenetworking». Η ζήτηση ενισχύεται επίσης από την τελευταία γενιά λύσεων powerline που ξεκίνησε η devolo στα τέλη του 2018.

 

Ως ένας από τους πρώτους προμηθευτές παγκοσμίως, η εταιρεία βασίζεται στην τελευταία έκδοση chips υψηλής απόδοσης τα οποία που υποστηρίζουν το πρότυπο G.hn. Θεωρείται ως το μέλλον του home networking μέσω των ήδη υπαρχόντων καλωδιώσεων όπως είναι το δίκτυο του ηλεκτρικού ρεύματος. Έτσι, η devolo εισέρχεται σε νέες διαστάσεις ως προς την ταχύτητα και την εμβέλεια: Ένα από τα μεγαλύτερα γερμανικά περιοδικά πληροφορικής χαρακτήρισε πρόσφατα, τα προϊόντα της σειράς devolo Magic ως «τους ταχύτερους προσαρμογείς powerline που δοκιμάστηκαν ποτέ».

 

Η devolo ιδρύθηκε το 2002 στο Άαχεν της Γερμανίας και δραστηριοποιείται, πέραν του home networking, στον τομέα του smart home και των έξυπνων δικτύων. Για τους χρήστες που θέλουν να μετατρέψουν το σπίτι τους σε “έξυπνο σπίτι”, η devolo προσφέρει μια γκάμα προϊόντων των οποίων τα χαρακτηριστικά είναι συμβατά μεταξύ τους και μπορούν να συνδυαστούν ελεύθερα, καθώς επίσης, να συνδέονται με απλούς κανόνες. Οι χρήστες μπορούν έτσι να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας και να αυξήσουν την άνεση και την ασφάλεια. Οι λύσεις smart grid απευθύνονται στους φορείς providers ενέργειας και στους φορείς εκμετάλλευσης σημείων μέτρησης. H devolo τους προσφέρει ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο ευφυών μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και προϊόντα μετάδοσης δεδομένων και encryption.